Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 19:57

Πάνω τους σύντροφοι και όποιος …διορίσει τους περισσότερους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Αντιγράφω την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος  Καλαμάτας με τον συνδυασμό “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” και πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας Δημήτρης Φαββατάς, ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων:  

“Στον Δήμο Καλαμάτας εργάζονται εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες παρατάθηκαν διαδοχικά με το αρθ. 49 του ν.4325/2015, το αρθ. 50 του ν. 4351/2015, με την Π.Ν.Π. που κυρώθηκε με το δεύτερο άρθρο του ν. 4366/2016 και με το αρθ. 16 του ν. 4429/2016, καθώς και με τη νομοθετική ρύθμιση του αρθ. 25 του ν. 4456/2017 όπου θεώρησε νόμιμες τις δαπάνες μισθοδοσίας τους. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Είναι άκρως απαραίτητοι και τυχόν απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου αλλά και στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης ειδικά την περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Δήμος Καλαμάτας υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας”. 

Οπως αποδεικνύεται από την πρόταση ψηφίσματος, ο πιο σύντομος δρόμος για μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους που καλύπτουν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες” και “πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας”. Εννοείται ότι πάντα θα υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί που θα μονιμοποιούν συμβασιούχους με αντάλλαγμα τις πολυπόθητες ψήφους, ενώ την ίδια ώρα θα αναρωτιούνται στα συνέδρια γιατί οι νέοι επιστήμονες αναζητούν εργασία στη Δύση αντί να γίνουν συμβασιούχοι. Εννοείται επίσης ότι η μισή Ελλάδα θέλει να τελειώσουν τα μνημόνια για να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο όπως τον… παλιό καλό καιρό. 

Πώς χρεοκόπησε η ελληνική οικονομία; Δεν χρεοκόπησε. Είναι συνωμοσία των ξένων για να μην γίνονται διορισμοί στο Δημόσιο. Πάνω τους σύντροφοι και όποιος διορίσει τους περισσότερους... 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 18:45