Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 14:38

Το μη χείρον βέλτιστον

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Η προάσπιση του επιχειρηματικού συμφέροντος όχι μόνο είναι θεμιτή αλλά και επιβεβλημένη, τουλάχιστον σε μια κοινωνία που δεν συμβιβάζεται με το υπάρχον βιοτικό επίπεδο αλλά έχει ως στόχο να το βελτιώνει διαρκώς.

Με γνώμονα αυτή την αρχή, οι επιχειρηματίες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πράττουν άριστα όταν υπερασπίζονται με πάθος τα συμφέροντά τους ζητώντας αυστηρούς ελέγχους στο Δυτικό Κέντρο της Καλαμάτας. Αλλωστε κανένας δεν θα υπερασπιστεί (τουλάχιστον δημόσια) το παρεμπόριο, αφού μεταξύ άλλων η φοροδιαφυγή φορτώνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των συνεπών φορολογουμένων.
Από εκεί και πέρα όμως η δαιμονοποίηση της λαϊκής της Αγίας Τριάδας ενδέχεται τελικώς να οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ετσι και αλλιώς παζάρια και πανηγύρια υπάρχουν όχι μόνο στην υπανάπτυκτη Ανατολή αλλά και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Θα ήταν λοιπόν αφελές να ζητάμε να έχουν τα παζάρια την κατάληξη του πανηγυριού της Υπαπαντής που ενώ καταργήθηκε δεν οδήγησε σε αύξηση του τζίρου των καταστημάτων της Καλαμάτας. Ουσιαστικά η επιχειρηματική κοινότητα της Καλαμάτας θα πρέπει να σκεφτεί αν ενδεχόμενη υποβάθμιση ή διακοπή λειτουργίας της λαϊκής της Αγίας Τριάδας θα στρέψει τους καταναλωτές στα καταστήματα ή αν θα τους οδηγήσει σε αναζήτηση φθηνών αγορών στο Διαδίκτυο. Ακόμα όμως και ο εθισμός του καταναλωτή στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να αποδειχθεί καλοκαιρινό μελτεμάκι μπροστά στη θύελλα που θα προκαλέσει ενδεχόμενη δημιουργία μιας "China town" στη θέση της λαϊκής της Αγίας Τριάδας.
Με απλά λόγια, πολλές φορές ισχύει "το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο".

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 14:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σενάρια για τις εκλογές Ο απόστολος των... ΣΔΙΤ »