Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 15:01

Ανοιχτή επιστολή προς τον Χορστ Ράιχενμπαχ

Γράφτηκε από τον

Ανοιχτή επιστολή προς τον Χορστ Ράιχενμπαχ

 

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ,

Πριν λίγες μέρες λάβατε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη μια επιστολή με την οποία σας ζητούσε να συμβάλετε "στο κόψιμο του γόρδιου εναγκαλισμού που ασκεί το κράτος προς τις Περιφέρειες".  Στην επιστολή του ο κ. Τατούλης -σύμφωνα τουλάχιστον με το δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ- υποστηρίζει ότι "απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι απαιτείται μια νέα στρατηγική. Εχω πολλές φορές τονίσει ότι οι Περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη".

 

 

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ,

Ολα αυτά είναι… μάντολες από το χωριό Πάπαρι όπως θα έλεγε και ο δημοφιλής Ελληνας αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου. Επειδή όμως είναι δύσκολο να μεταφραστεί στη γλώσσα σας η έκφραση… μάντολες θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω περιφραστικά ότι όλα όσα σας λέει ο κ. Τατούλης είναι ψέματα και ότι έχουν μοναδικό στόχο την… επανεκλογή του. Αρχικώς λοιπόν θα πρέπει να πληροφορηθείτε ότι ο κ. Τατούλης  ήταν βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1990 έως το 2008, ενώ διατέλεσε και υφυπουργός Πολιτισμού από το 2004 έως το 2006. Με απλά λόγια. Ο κ. Τατούλης υπηρέτησε 18 ολόκληρα χρόνια το κεντρικό κράτος που καταπιέζει τις Περιφέρειες. Με πιο απλά λόγια: Ο κ. Τατούλης υπηρέτησε 18 ολόκληρα χρόνια το πελατειακό πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και δεν ζήτησε ποτέ ούτε ένα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τατούλης ως υφυπουργός Πολιτισμού σπατάλησε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων μοιράζοντας πεντοχίλιαρα για πανηγύρια σε απίστευτους πολιτιστικούς συλλόγους.

Θα μου πείτε ως καλόπιστος Γερμανός κύριε Ράιχενμπαχ, ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν και ότι όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό είπαμε και εμείς κ. Ράιχενμπαχ και του δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία εκλέγοντάς τον στη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Γρήγορα όμως διαπιστώσαμε ότι  "ο… Πέτρος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του". Δεν θα σας κουράσω με πολλά παραδείγματα της πελατειακής πολιτικής που εξακολουθεί να ασκεί. Θα σας υπενθυμίσω μόνο ότι ενώ γενικώς και αορίστως δηλώνει υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ουσιαστικά τάσσεται κατά της απελευθέρωσης των αδειών στα ταξί και της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Οπως και οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί εμφανίζεται ως φιλελεύθερος στα λόγια ενώ είναι κρατικιστής στην πράξη.

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ, ο κ. Τατούλης όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί της κατ΄ευφημισμόν αποκαλούμενης αυτοδιοίκησης δεν θέλουν να μειωθεί το κράτος. Απλώς θέλουν να τους δίνει χρήματα το κράτος για να τα σπαταλούν όπως τους αρέσει και με μοναδικό στόχο την επανεκλογή τους. Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση ή το κράτος τους δώσει περισσότερα χρήματα θα δημιουργήσουν ένα αεροδρόμιο σε κάθε πόλη, ένα στρατόπεδο σε κάθε χωριό και μια ΔΟΥ σε κάθε γειτονιά ώστε να μπορούν να διορίσουν τους κουμπάρους τους και τους… πελάτες τους.

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ,

Μην σας παραμυθιάζουν. Δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Απλώς η… κομματική τοπική διοίκηση λειτουργεί ως εφαλτήριο για τις υψηλότερες θέσεις ή ως οίκος ευγηρίας κουρασμένων πολιτικών. Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές… μάντολες από το Πάπαρι της Αρκαδίας.

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ, θεωρώ ότι ξέρετε πως οι περισσότεροι Ελληνες δεν σας συμπαθούν. Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο γιατί δεν σας άκουσαν ποτέ να λέτε μια άσχημη κουβέντα για τη…  Siemens που δωροδοκούσε τους Ελληνες πολιτικούς. Αντιθέτως σας βλέπουν πολύ συχνά να συναναστρέφεστε με πολιτικούς των οποίων τα κόμματα χρηματοδοτούσε η Siemens. Αν θέλετε λοιπόν να σας συμπαθήσουν, σταματήστε να σφίγγετε το χέρι σε όσους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Για να σας συμπαθήσουν οι Ελληνες φροντίστε να μάθετε το συντομότερο δυνατό ποιοι ήταν οι κοτζαμπάσηδες και πώς λειτουργούσαν. Φροντίστε να μάθετε για τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και πώς καλοπιάνουν τις Ευρωπαϊκές Πύλες με επιστολές και… μάντολες από το Πάπαρι της Αρκαδίας.

Αξιότιμε κύριε Ράιχενμπαχ,

Οι Ελληνες είναι εργατικοί, ξύπνιοι και φιλότιμοι. Για αυτό προοδεύουν σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην της… Ελλάδας. Στην Ελλάδα δεν τους αφήνουν οι πολιτικοί να προοδεύσουν. Αν θέλετε λοιπόν να τους βοηθήσετε, μην δίνετε άλλα λεφτά στους χρεοκοπημένους πολιτικούς. Μην δίνετε άλλα λεφτά στους χρεοκοπημένους κοτζαμπάσηδες. Απλώς προωθήστε την ευρωπαϊκή ενοποίηση μια ώρα αρχύτερα. Μόνο αν γίνει η Ελλάδα περιφέρεια της Ομόσπονδης Ευρώπης θα πάψουν οι τοπικοί και εθνικοί κοτζαμπάσηδες να σπαταλούν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Μόνο αν γίνει η Ελλάδα περιφέρεια της Ομόσπονδης Ευρώπης θα σας συμπαθήσουν οι Ελληνες κ. Ράιχενμπαχ. Σε διαφορετική περίπτωση η Ιστορία θα συνδέσει το όνομά σας με τις… μάντολες από το Πάπαρι της Αρκαδίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 12:30