Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 15:58

Χωρίς οδηγό στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Χωρίς οδηγό στην Αρχαία Μεσσήνη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αρχαία Μεσσήνη, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι δεν πωλούν τον οδηγό του αρχαιολογικού πάρκου.

Η υπουργός είπε ότι σε όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας οι υπάλληλοι πωλούν κανονικά τους οδηγούς και έκανε συστάσεις στη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων ζητώντας να αρχίσει η πώληση και στην Αρχαία Μεσσήνη.

Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία η υπουργός αν δεν είχε απολύσει κατευθείαν τους υπαλλήλους θα είχε διατάξει τουλάχιστον Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι παραβαίνουν το νόμο. Στην Ελλάδα ο εκάστοτε υπουργός φοβάται να συγκρουστεί με τις συντεχνίες και αναζητεί συμβιβαστικές λύσεις, προκειμένου να μη διαταραχθεί η κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Αν τολμήσει να συγκρουστεί, θα ξεκινήσουν οι λευκές απεργίες και οι στάσεις εργασίας πριν από τις μεγάλες εκδηλώσεις.

Κατά τα άλλα... αιρετοί και δημοσιογράφοι αναρωτιούνται γιατί δεν αξιοποιείται ο πολιτιστικός πλούτος της Ελλάδας και γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για νέες ανασκαφές, αναστηλώσεις και συντηρήσεις μνημείων. Δεν θα απαντήσω στο ερώτημα, ούτε θα εξηγήσω για ποιους λόγους οι υπάλληλοι της Αρχαίας Μεσσήνης μένουν ατιμώρητοι. Αφού τους φοβάται η εκτελεστική εξουσία, δεν υπάρχει κανένας λόγος ματαίωσης των επόμενων εκδηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη, επειδή κάποιος αιθεροβάμων δημοσιογράφος πιστεύει ότι οι αποκαλύψεις του θα αλλάξουν την Ελλάδα. Ετσι και αλλιώς αν ήθελε η κυβέρνηση θα γνώριζε όχι μόνο για ποιους λόγους αρνούνται να πωλήσουν τον οδηγό οι υπάλληλοι, αλλά και για ποιους λόγους το μισό υπουργείο Πολιτισμού δεν βλέπει με καλό μάτι το έργο της ανάδειξης της Αρχαίας Μεσσήνης από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

(Σ.Σ. Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της 27ης Αυγούστου 2020)

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER