Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 20:10

Νηστικοί στον αυτοκινητόδρομο Α7

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Νηστικοί στον αυτοκινητόδρομο Α7

Το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου, επιστρέφοντας στη Μεσσηνία από Ευρώπη μέσω του Αεροδρομίου Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος", είχαμε την ατυχία στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Μεγάρων να πέσουμε πάνω σε 2 πούλμαν αντιεμβολιαστών που είχαν διαδηλώσει νωρίτερα στην Αθήνα.

Φύγαμε τρέχοντας, καθώς κυκλοφορούσαν στους εσωτερικούς χώρους του Σταθμού χωρίς μάσκα και με άγριες διαθέσεις. Έτσι κι αλλιώς πιστεύαμε ότι θα εξυπηρετηθούμε στους ΣΕΑ του αυτοκινητόδρομου Α7 που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία "Μορέας". Όταν φτάσαμε όμως στο ΣΕΑ του Σπαθοβουνίου, μας είπαν ότι το εστιατόριο κλείνει από τις 10 μ.μ. και άρα δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι στις 11 μ.μ. θα κλείσει και το καφέ. Όταν ρωτήσαμε με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα αν η σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου προβλέπει κλειστά καταστήματα, ο προϊστάμενος δήλωσε άγνοια, αρνούμενος παράλληλα να μας πει το όνομά του. Συνεχίζοντας το ταξίδι φτάσαμε στο ΣΕΑ Αρτεμισίου, όπου ένα λεπτό πριν τις 11 βρήκαμε ήδη κατάκλειστα, με λουκέτο, όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά και το βενζινάδικο του Σταθμού! Κλειστό ήταν επίσης, παρακάτω, το κατάστημα εξυπηρέτησης στο ΣΕΑ του Αγίου Φλώρου – ενώ αντιθέτως ήταν ανοιχτά όλα τα καταστήματα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κάπως έτσι φτάσαμε νηστικοί στον προορισμό μας και αναρωτιόμαστε τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών στον αυτοκινητόδρομο Α7, που τον πληρώνουν πανάκριβα όχι μόνο οι χρήστες (μέσω των διοδίων), αλλά και οι φορολογούμενοι, μέσω των τακτικών ενισχύσεων που καταβάλλονται τακτικά στον "Μορέα" λόγω της μικρής κίνησης οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εκπλαγώ αν δεν υπάρχει πρόβλεψη στη σύμβαση για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών... Θα εκπλαγώ μόνο αν ενδιαφερθεί πραγματικά κάποιος, για να μη μείνουν άλλοι άνθρωποι νηστικοί (και πιθανόν χωρίς βενζίνη) στον αυτοκινητόδρομο. Κλείνοντας, θα επισημάνω ότι στην ιστοσελίδα του "Μορέα" δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το ωράριο λειτουργίας των ΣΕΑ του αυτοκινητόδρομου Α7.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER