Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:29

Ανάγκη προβολής της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ανάγκη προβολής της Πελοποννήσου

Ο χειρότερος εφιάλτης του διαφημιστή είναι να περάσει τελείως απαρατήρητη η καμπάνια που έχει εκπονήσει, ενώ αντιθέτως, πετυχημένη θεωρείται φυσικά μια διαφημιστική εκστρατεία που απασχολεί την κοινή γνώμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, το διαφημιστικό σποτ της Μυθικής Πελοποννήσου θα μπορούσε άνετα να καταταχτεί στους εφιάλτες των διαφημιστών, αν δεν εμφανιζόταν ως από μηχανής θεός ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” για να του δώσει τη δημοσιότητα που χρειαζόταν ώστε να μην περάσει εντελώς απαρατήρητο. Βεβαίως, ο κ. Τατούλης προσπάθησε να καταγγείλει ως κακόγουστο και αποτυχημένο το διαφημιστικό σποτ, αλλά ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, το μόνο που κατάφερε ήταν να κινήσει την περιέργεια της κοινής γνώμης, για ένα βίντεο που θα είχε περάσει απαρατήρητο αν δεν ασχολιόταν μαζί του η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από τις προθέσεις τόσο των δημιουργών του σποτ όσο και της περιφερειακής αρχής ή της αντιπολίτευσης, το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου δεν μπορεί με βραχυχρόνιες διαφημιστικές καμπάνιες χαμηλού κόστους και συμμετοχή σε εκθέσεις να ανταγωνιστεί τους καταξιωμένους προορισμούς (όπως η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο).

Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, για να γίνει γνωστό στη διεθνή ταξιδιωτική κοινότητα, θα πρέπει να ταράξει τα νερά μέσω μιας πρωτοπόρας και μακροχρόνιας εκστρατείας, που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Μοριά. Για να ξεκινήσει όμως μια μεγάλη εκστρατεία προβολής του ταξιδιωτικού προορισμού της Πελοποννήσου, θα πρέπει πριν από την πολιτική ελίτ να συνειδητοποιήσει η επιχειρηματική κοινότητα πως είναι ευκολότερο να πουλάς προϊόντα και υπηρεσίες στον τόπο σου, παρά να τα εξάγεις στην κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά.

Με άλλα λόγια: Είναι ευκολότερο να πουλήσεις ποιοτικά τοπικά προϊόντα σε 4 εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο σου, από το να μπεις στα σούπερ μάρκετ των χωρών τους για να τα πουλήσεις στον τόπο τους. Δυστυχώς όμως, η τοπική επιχειρηματική κοινότητα μέχρι τώρα δεν πιστεύει στον τουρισμό, γι’ αυτό τρέχει να εξαγάγει ελαιόλαδο στην... Κίνα. Μετά, αναρωτιέται γιατί στην Ευρώπη μιλούν για κρητική κουζίνα, ενώ είναι παντελώς άγνωστη η πελοποννησιακή.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 12:57

NEWSLETTER