Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 10:59

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι σώζουν χιλιάδες ζωές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι σώζουν χιλιάδες ζωές

"Η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα", "Θυσία στο Μολώχ της ασφάλτου", "Αιματοβαμμένη έξοδος", διαβάζαμε συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν κατασκευαστούν και στην Ελλάδα σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι και σταματήσει η Τροχαία να καταγράφει διψήφιους ή τριψήφιους αριθμούς νεκρών και εκατοντάδες τραυματίες.

Ουσιαστικά οι μεγάλες ανθρωποθυσίες στην άσφαλτο έχουν σταματήσει εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια, απ’ όταν παραδόθηκαν στην κυκλοφορία μεγάλα τμήματα των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων. Δυστυχώς βέβαια, όσοι έθεταν εμπόδια στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων, με πρόσχημα άλλοτε το περιβάλλον και άλλοτε το κόστος του έργου, όχι μόνο δεν έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους ντροπιασμένοι από τους αριθμούς που μαρτυρούν τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά συνεχίζουν απτόητοι την καταστροφική μικροπολιτική τους, στο όνομα διαφόρων θολών ουτοπιών. Για του λόγου το ασφαλές, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στο αιματοβαμμένο τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα ουσιαστικά ακυρώθηκε μετά από "πράσινη" προσφυγή για τη λίμνη του Καϊάφα, σε μια περιοχή κατάστικτη από βίλες και εξοχικά που προφανώς δεν ενοχλούν καμιά οικολογική ευαισθησία. Ανάλογες "πράσινες" ενστάσεις και επιφυλάξεις υποβλήθηκαν στο Δήμο Μεσσήνης με συνέπεια να υποβιβαστεί ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Ριζόμυλος σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ευτυχώς που οι "ευαγγελιστές της μιζέριας" δεν εισακούστηκαν στην περίπτωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, κι έτσι χιλιάδες επισκέπτες κατευθύνονται κάθε Πάσχα με ασφάλεια προς τη Μάνη χωρίς να χρειαστεί να διασχίσουν το κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε μια κανονική χώρα, οι πολίτες θα τιμούσαν τους αιρετούς που πρωτοστάτησαν για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Στην Ελλάδα όμως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, όχι μόνο δεν τιμά όσους έσωσαν ανθρώπινες ζωές, αλλά συνεχίζει κιόλας να εμπιστεύεται εκείνους που προσπάθησαν με κάθε πρόσχημα να σταματήσουν την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων. Η Ελλάδα θα ανέβει επίπεδο όταν θα στείλει στο πολιτικό περιθώριο τους εκφραστές του μιζεραμπιλισμού και τους λαϊκιστές που κάνουν καριέρα ζητώντας να μην αλλάξει τίποτα, για να διατηρήσουν οι ίδιοι το θλιβερό προνόμιο της άσκησης κριτικής στο σύστημα – το οποίο αδυνατεί να αλλάξει επειδή παίρνει στα σοβαρά τους καταθλιπτικούς σκοταδιστές που αρνούνται τη βοήθεια της ψυχιατρικής επιστήμης επειδή πιστεύουν ότι έχουν αποστολή να σώσουν τον κόσμο

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 11:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η σταύρωση του Τύπου Ευκαιρία για την Καλαµάτα »

NEWSLETTER