Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 13:19

Μπρος Σαμαράς και …πίσω Τσίπρας (2)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Μπρος Σαμαράς και …πίσω Τσίπρας (2)

"Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία στην πολιτική δεν είναι ούτε τα ονόματα των κομμάτων, ούτε τα επικοινωνιακά προγράμματα που συντάσσονται με μοναδικό σκοπό την αλίευση ψήφων από... χαϊδεμένα αυτιά. Αυτό που έχει σημασία στην πολιτική είναι τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι πολίτες και αν η ψήφος τους είναι θετική ή τελικώς κυριαρχεί η αρνητική ψήφος και “το μη χείρον βέλτιστον”:

Δυστυχώς οι Ελληνες ψηφίζουν κυρίως για να... ψοφήσει το γαϊδούρι του γείτονα και λιγότερο επειδή κάποιο κόμμα τούς έπεισε πραγματικά ότι θα αποκτήσουν οι ίδιοι δεύτερο γάιδαρο.

Ετσι το 1974 ψήφισαν Κωνσταντίνο Καραμανλή για να... φύγει η χούντα. Το 1981 ψήφισαν Ανδρέα Παπανδρέου για να... φύγει η Δεξιά. Το 1989 ψήφισαν Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να... φύγει η “χούντα της Αλλαγής”. Το 1993 ψήφισαν Ανδρέα Παπανδρέου για να φύγει ο... Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το 1996 ψήφισαν Κώστα Σημίτη για να... μη βγει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ ο Ακης Τσοχζατζόπουλος. Το 2004 ψήφισαν Κώστα Καραμανλή για να... φύγουν οι “διεφθαρμένοι εκσυγχρονιστές”. Το 2009 ψήφισαν Γιώργο Παπανδρέου για να φύγει ο... Κώστας Καραμανλής που ψέλλισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το 2012 έριξαν στην κάλπη ό,τι ψηφοδέλτιο βρήκαν μπροστά τους για να... φύγει το ΠΑΣΟΚ που είπε ότι τελικά όντως δεν υπάρχουν χρήματα.
Τώρα το 20% στηρίζει Σαμαρά για να μην του πάρουν οι κομμουνιστές το σπίτι όταν θα μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, και άλλο ένα 20% ψηφίζει Τσίπρα για να μην του πάρουν οι τραπεζίτες το σπίτι όταν θα κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή οι... Μεσσήνιοι παλαιοκομματικοί και οι εθνικιστές που στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το τραγικότερο από όλα είναι ότι οι φόβοι των εγκλωβισμένων ψηφοφόρων δεν είναι απλώς αποκυήματα μιας νοσηρής φαντασίας. Δυστυχώς, δίπλα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται επικίνδυνοι εθνικιστές που αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, ειδικά στην περίπτωση που η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινωθεί κι άλλο. Δυστυχώς επίσης, δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οπαδοί του Χότζα, του Τσαουσέσκου και του Στάλιν, που πιστεύουν ακόμα ότι τα... εκτρώματα της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Σοβιετικής Ενωσης ήταν και είναι παράδεισοι μπροστά στην καπιταλιστική κόλαση.
Ειλικρινώς δεν ξέρω ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι - αν και πολύ φοβάμαι ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στην κοιλάδα της παρακμής επειδή διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Μπρος Σαμαράς και πίσω Τσίπρας -ή αντίθετα αν προτιμάτε- και όποιος αντέξει...
Οσο για τα σπίτια μας…. Αυτά δε θα μας τα πάρει κανείς καθώς θα… καούν αν φασίστες και σταλινικοί προλάβουν να πιάσουν τα όπλα για να τα προστατέψουν από τους σταλινικούς και τους φασίστες αντίστοιχα".
Αυτά έγραφα σε αυτή εδώ τη στήλη τον Ιούνιο του 2013 και από τότε μέχρι σήμερα το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα… ποσοστά των δημοσκοπήσεων. “Μερίμνησε” για αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβάλλοντας Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στα σπίτια των νοικοκυραίων που φοβόνταν ότι θα τους τα πάρουν οι κομμουνιστές. Τώρα οι νοικοκυραίοι  πουλάνε όσο -όσο τα σπίτια τους για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν βρίσκουν αγοραστές γιατί οι “κουτόφραγκοι” δεν αγοράζουν ακίνητα σε χώρες που οι ψηφοφόροι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το αν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού ο εθνικιστής Τάκης Μπαλτάκος. Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρύψει καλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τους “σταλινικούς σκελετούς” που στελεχώνουν το κόμμα και φωτίζει τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης Σαμαρά. Πιστεύει, και όχι λανθασμένα, ότι οι Ελληνες θα ψηφίσουν και πάλι “να ψοφήσει το γαϊδούρι του γείτονα”. Με διαφορετικά λόγια: Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι Ελληνες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά και απλώς φροντίζει να παρουσιάζεται ως η μοναδική εναλλακτική λύση. Σε αυτό τον βοηθούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα,  που για διαφορετικούς λόγους το καθένα, εμφανίζονται κατώτερα των προσδοκιών και των περιστάσεων αφού δεν μπορούν να διατυπώσουν μια ουσιαστική πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Τα περισσότερα μοιάζουν με μικρογραφίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούν τίποτα περισσότερο από το να συσπειρώσουν γύρω τους ό,τι περισσεύει από τα δυο μεγάλα κόμματα. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από φανερή η απουσία ενός σύγχρονου αστικού κόμματος που θα εκφράσει τους ψηφοφόρους που ζητούν αξιοκρατία, διαφάνεια και υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό μακριά από μεσσίες που ονειρεύονται να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό ή να πάρουν την Πόλη και την Αγιά Σοφιά.
Αρα: Μπρος Σαμαράς και πίσω Τσίπρας -ή αντίθετα αν προτιμάτε- και όποιος αντέξει...

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 13:13

NEWSLETTER