Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 17:06

Προσκυνώ τη σοφία του νομοθέτη και σιωπώ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Προσκυνώ τη σοφία του νομοθέτη και σιωπώ

Οσο και να προσπαθώ, αδυνατώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που κρίνεται επικίνδυνος να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, μπορεί να συνεχίζει να διοικεί ένα δήμο. Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα με την οποία απαγορεύεται στο δήμαρχο Οιχαλίας και πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΜ Αριστείδη Σταθόπουλο να φύγει από τη χώρα και να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Ομως σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”, ο κ. Σταθόπουλος παραμένει στη θέση του επειδή οι τοπικοί άρχοντες "εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους: 

α. Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. 

β. Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα".

Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του ελεγκτή νομιμότητας. 

"Οταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο ελεγκτής νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του Ποινικού Δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα. 

Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα". 

Ετσι λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος θα συνεχίσει να διοικεί το Δήμο Οιχαλίας, αλλά δεν θα μπορεί να μπει στο γήπεδο του Μελιγαλά για να επιθεωρήσει τα έργα που μπορεί να κάνει ως δήμαρχος. 

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο κ. Σταθόπουλος θα κριθεί ένοχος ή αν θα αθωωθεί και φυσικά δεν έχω καμία πρόθεση να τον δικάσω. Αρμόδιοι να τον κρίνουν είναι μόνο οι δικαστές. Ομως δεν μπορώ να μη βγάλω το καπέλο στο νομοθέτη που επιτρέπει τη διοίκηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κατηγορούμενους για βαριά κακουργήματα. 

Προσκυνώ τη σοφία του νομοθέτη και σιωπώ. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 17:06

NEWSLETTER