Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 17:02

Κυκλοφορούμε  …ανάμεσά τους 

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφορούμε  …ανάμεσά τους 

Από τα σύννεφα της “ανέμελης δημοκρατίας” έπεσαν για μια ακόμα φορά οι ανυποψίαστοι που πιστεύουν ότι ο ανορθολογισμός είναι σκαλοπάτι για την κατάκτηση της εξουσίας και ότι δεν κινδυνεύει κανένας από τους γραφικούς πιστούς του Δία και της σβάστικας.

Βεβαίως εκτός από τους πιστούς του Δία έχουμε και τους τραπεζικούς υπαλλήλους που δηλώνουν ότι “οι δανειολήπτες δεν χρωστούν τίποτα επειδή οι τράπεζες χρεοκόπησαν” αλλά οι δηλώσεις αυτές δεν θεωρούνται επικίνδυνες αν και απειλούν να τινάξουν το πιστωτικό σύστημα στον αέρα, περισσότερο από το βαρελότο που τοποθετήθηκε στην αυλή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Επικίνδυνα επίσης δεν  θεωρούνται τα τηλεοπτικά πρωινάδικα του ανορθολογισμού που εδώ και χρόνια έχουν κηρύξει πόλεμο στη λογική υπερπροβάλλοντας οποιονδήποτε ψυχοπαθή ανεβάζει τα ποσοστά τηλεθέασης. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήταν θέμα χρόνου να πάρουν τα μαχαίρια και να αρχίσουν να σφάζουν όσοι πίστεψαν ότι είναι απόστολοι του ελληνισμού, άλλο τόσο ήταν θέμα χρόνου να πάρουν τα τόξα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους γνήσιο απόγονο των υπερελλήνων. Ετσι και αλλιώς στα σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να διδάσκονται ότι οι Ελληνες βρίσκονται υπό διαρκή διωγμό από μεγάλες δυνάμεις. Ετσι και αλλιώς οι εκπρόσωποι της Πολιτείας συνεχίζουν να τιμούν με την παρουσία τους την εξέγερση των κατσαπλιάδων που δεν ήθελαν να πληρώσουν φόρους στο κράτος, ενώ δεν πηγαίνουν στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου για να μην θεωρηθούν ότι τιμούν την τρόικα των μεγάλων δυνάμεων που έσωσε την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησε το  ελληνικό κράτος. Γιατί λοιπόν να μην πάρουν και οι απόγονοι των υπερελλήνων τα τόξα προκειμένου να ξεκινήσουν αντάρτικο εναντίον του καπιταλισμού και του Βυζαντίου; Είναι περισσότερο επικίνδυνοι από άλλους σωτήρες που θέλουν να σώσουν τον κόσμο από τον καπιταλισμό ληστεύοντας τράπεζες και σκοτώνοντας ανθρώπους; 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι. Ξέρω όμως ότι μείναμε λίγοι και ότι κυκλοφορούμε… ανάμεσά τους. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 20:27