Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 21:02

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις

Η ευαγγελική φράση “μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις” μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις πληροφορήθηκα τις αποδοκιμασίες των μελών του ΠΑΜΕ κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, μόλις μια μέρα πριν τη θλιβερή επέτειο των επεισόδιων που είχαν σημειωθεί το 2011 στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τότε στη Μεσσηνία τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στα επεισόδια παίρνοντας στο κυνήγι τον τότε κυβερνητικό βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη και όποιος τολμούσε να καταγγείλει τη βία, βρισκόταν αντιμέτωπος με ειρωνείες και περιπαικτικά σχόλια.
Τα χρόνια πέρασαν… και ο Οδυσσέας Βουδούρης έγινε υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από τα στελέχη που τον κυνήγησαν έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν πάει στη Λαϊκή Ενότητα και ετοιμάζονται να διαδηλώσουν κατά των πρώην συντρόφων τους. Την ίδια  ώρα το ΠΑΜΕ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από όσα έκαναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιπάλους τους έχοντας την σιωπηρή συγκατάθεση του κόμματος.
Το ΠΑΜΕ όχι μόνο διαδηλώνει, αλλά χρησιμοποιεί και όλα τα μέσα που μπορεί για να εμποδίσει τα κυβερνητικά στελέχη να πάνε σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Τότε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσαν αντί να καταγγείλουν τη βία. Τώρα ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει: “Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ένταση της διαμαρτυρίας και με οποιαδήποτε μορφή πάλης. Εχω, όμως, ένα πρόβλημα, όταν οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατευθύνεται στο να ματαιώσει το δημόσιο διάλογο. Γιατί και ο διάλογος και η δημοσιότητα αποτελούν την καρδιά της δημοκρατίας. Προφανώς ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί, γιατί ειδικά η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού απαιτεί να είναι ενημερωμένος ο ελληνικός λαός για τα πραγματικά διλήμματα και για τις λύσεις”.
Συμφωνούμε απόλυτα με τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου και ευχόμαστε να “έχει πρόβλημα” και με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διέκοπταν στο παρελθόν εκδηλώσεις γιατί θεωρούσαν αντιεπαναστατικές μορφές δράσεις το διάλογο και την ελευθέρια έκφρασης.
Υ.Γ. Ελπίζουμε η έμπειρη ηγεσία του ΚΚΕ να βάλει το μαχαίρι στο θηκάρι γιατί ο φαύλος κύκλος των αποδοκιμασιών και των προπηλακισμών οδηγεί μόνο στο χάος.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 12:44

NEWSLETTER