Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 18:39

Τα “κοράκια” δεν πενθούν ποτέ  

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Τα “κοράκια” δεν πενθούν ποτέ  

Στις περισσότερες κηδείες που έχω πάει υπάρχει ένας εγωκεντρικός τύπος  που μιλάει ακατάπαυστα για το νεκρό και οι σιωπηρά πενθούντες προσπαθούν να τον αποφύγουν για να μην αναγκαστούν να τον σπάσουν στο ξύλο. Ολοι αυτοί οι εγωκεντρικοί τύποι μετά από κάθε τραγωδία μαζεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους προσπαθώντας όπως και στις κηδείες να αποσπάσουν για λίγα λεπτά την προσοχή των άλλων. 

 

Οι απίστευτοι αυτοί τύποι γνωρίζουν τα πάντα για τους πάντες και δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν τις πηγές τους, που συνήθως φέρουν εξωτικά ονόματα όπως kirakatina.gr ή pelasgondieleysis.co. Σε κάθε περίπτωση δεν εμπιστεύονται τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και για αυτό ψάχνουν πάντα σε ιστότοπους εναλλακτικής ενημέρωσης για το αν υπήρχαν Εβραίοι στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου. 

Οπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, μετά την επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι, όλοι αυτοί οι τύποι βγήκαν παγανιά για like γράφοντας απίστευτες ανοησίες και εξίσου μεγάλες κουταμάρες με πολλές από αυτές που γράφονται μετά από κάθε ναυάγιο μεταναστών ή προσφύγων στη Μεσόγειο. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν τις ανοησίες τις γράφουν ναζιστές που θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του Τρίτου Ράιχ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ή σταλινικοί που αρνούνται να παραδεχτούν ότι η Σοβιετική Ενωση ηττήθηκε στον Ψυχρό Πόλεμο και πιστεύουν ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει στο σοσιαλισμό της δραχμής. Με τρομάζει όμως η ευκολία με την οποία στοιχίζονται πίσω από τα “κοράκια” της ανάλυσης εκατοντάδες συνάνθρωποί μας. Περισσότερο και από τους τζιχαντιστές ή τις ανόητες πολιτικές της Δύσης που γεννούν τζιχαντιστές με τρομοκρατούν όσοι με περισσή ευκολία είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα “κοράκια” που δεν πενθούν ποτέ σε ιερούς πολέμους κατά της Δύσης ή της Ανατολής.

Ειδικότερα με τρομοκρατούν όσοι δεν σέβονται τους νεκρούς και το πένθος των συνανθρώπων και κάνουν πολιτικές αναλύσεις πάνω από τα άταφα λείψανα. Οι  πολιτισμένες κοινωνίες από αρχαιοτάτων χρόνων σέβονται τους νεκρούς και το πένθος. Μόνο τα απολίτιστα “κοράκια” δεν πενθούν ποτέ. 

latahanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER