Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 17:02

Φιλελεύθεροι στο Facebook και … σοσιαλιστές στα συμβούλια 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Φιλελεύθεροι στο Facebook και … σοσιαλιστές στα συμβούλια 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συνεχίζει, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη… δεκαετία του 1950, τις περιοδείες στους διαδρόμους των υπουργείων προσπαθώντας να προωθήσει υποθέσεις της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Χθες λοιπόν συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, συζήτησαν την παραχώρηση έκτασης 47 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας στο Δήμο Καλαμάτας, την αλλαγή του πανιού της Τέντας, τη χρηματοδότηση εργασιών στο Πολυκλαδικό και τη μεσολάβηση του υπουργού για να παραδοθεί ο σιδηροδρομικός σταθμός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (πού αλλού;) στο Δήμο Καλαμάτας 

Θα αποφύγω να σχολιάσω την αισθητική των περιοδειών στους διαδρόμους, γιατί είναι μάλλον γραφικό να επισημανθεί για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση χωρίς οικονομική ανεξαρτησία. Ομως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας φιλελεύθερος δήμαρχος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως, διεκδικεί δημόσιες εκτάσεις αντί να ζητάει να αξιοποιηθούν από ιδιώτες. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να ικανοποιήσει και τους ακροδεξιούς που τον ψήφισαν και οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μια αλβανική επιχείρηση μπορεί να νοικιάσει το σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας. Αναρωτιέμαι όμως πώς θα μεσολαβήσει ο υπουργός για να διακοπεί η μίσθωση που έχει υπογράψει η επιχείρηση με τον ΟΣΕ. Αναρωτιέμαι επίσης, ποιος θα πληρώσει τυχόν αποζημιώσεις στην επιχείρηση αν διακοπεί η μίσθωση και η εταιρεία προσφύγει στα δικαστήρια. 

Είμαι όμως σίγουρος ότι ο κ. Κατρούγκαλος ως νομικός γνωρίζει καλύτερα από μένα το θέμα και ότι η μεσολάβησή του δεν θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στους φορολογούμενους σαν αυτές που πληρώνουμε για αποζημίωση στο “Μορέα”. Είμαι επίσης σίγουρος ότι ο κ. Κατρούγκαλος ως σοσιαλιστής θα συμφωνήσει απόλυτα με την παραχώρηση των 47 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας στο Δήμο Καλαμάτας, παρά τις αντιρρήσεις που ενδεχομένως θα έχει ο φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς που αρθρογραφεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Με αγωνία περιμένουμε να τοποθετηθούν για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας που δηλώνουν φιλελεύθεροι στο Facebook και… σοσιαλιστές στα δημοτικά συμβούλια. 

 Υ.Γ. Για το πανί της Τέντας αν θυμάμαι καλά το 2009 ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς και ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είχαν υποσχεθεί ότι θα αλλάξει. Γιατί δεν άλλαξε;  

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στο παραπάνω άρθρο

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 16:02

NEWSLETTER