Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 15:20

Καπραβέλος: Ο κορονοϊός το φθινόπωρο θα κάνει πάρτι στους ανεμβολίαστους

Γράφτηκε από την
Καπραβέλος: Ο κορονοϊός το φθινόπωρο θα κάνει πάρτι στους ανεμβολίαστους

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, τους εμβολιασμένους αλλά και τους ανεμβολίαστους μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή (11/6) ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Οι μη εμβολιασμένοι (και είναι πολλοί ακόμη) αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή όπου ο ιός κάνει πάρτι, διασπείρεται, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αυτές απειλούν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» προειδοποίησε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Ακόμα και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έβγαλε χθες μια ανακοίνωση που λέει ότι η πανδημία είναι εδώ, οι μεταλλάξεις απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και ειδικά η καταστροφική και μεταδοτική μετάλλαξη του της ινδικής μετάλλαξης που αχρηστεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων» είπε στην ΕΡΤ.

«Το κυριότερο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος της πανδημίας ήταν ότι κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ και δεν έχασε τη ζωή του, όμως οι μελέτες αποδεικνύουν ότι ο ιός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, μεταλλάσσεται και οι μεταλλάξεις αχρηστεύουν –κομμάτια κομμάτια- την αποτελεσματικότητα των εμβολίων» υπογράμμισε.

«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι το τέταρτο κύμα που θα ‘ρθει τέλη φθινοπώρου. Εάν δεν προσέξουμε και πάρουμε πρόσθετα μέτρα, τότε υπάρχει πιθανότητα και εμείς οι εμβολιασμένοι να μην προστατευόμαστε από τις μεταλλάξεις» ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER