Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 18:51

Επανεκκίνηση τώρα στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον

Επανεκκίνηση τώρα στη Μαραθόλακκα

 

Είναι εφιαλτική, εκρηκτική η κατάσταση στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου. Χειρότερη από κάθε άλλη φορά, έγκλημα. Θα είναι πραγματικό θαύμα, αν τα σκουπίδια δεν πνίξουν την Καλαμάτα και δε μείνουν αμάζευτα στους δρόμους της πόλης.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη στη Μαραθόλακκα, ένιωθες ότι τα σκουπίδια που έχουν πνίξει το χώρο, ετοιμάζονται να πνίξουν και την Καλαμάτα.

Χθες οι εργαζόμενοι του πρώην αναδόχου, οι οποίοι διεκδικούν τα χρήματα για τα οποία έχουν δουλέψει, ξεκαθάρισαν ότι δεν εμποδίζουν κανένα απορριμματοφόρο και κανένα δήμο, να εναποθέσει τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα. Είπαν πως δεν απειλούν και δεν κρατούν όμηρο το δήμο και την καθαριότητα της πόλης και των χωριών.

Γιατί αν δεν είναι έτσι, υπάρχει λύση. Θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας, για την προστασία της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας. Πριν επέμβει για το αίσχος στη Μαραθόλακκα.

Επιτέλους, θα πρέπει άμεσα, σήμερα - αύριο να επανεκκινήσει η διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, από τον νέο ανάδοχο. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν βοηθάει κι ο βροχερός καιρός, για να γίνουν από το δήμο οι υποδομές που έχουν συμφωνηθεί και είναι αναγκαίες για να επαναλειτουργήσει ο χώρος. Και δεν πρόκειται για ιδιοτροπία ή κάποια παράλογη απαίτηση του νέου αναδόχου, αλλά με την υφιστάμενη τραγική κατάσταση κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εργαστεί στη Μαραθόλακκα. Πραγματικά, ακόμα και γουρούνια δύσκολα θα μπορούσαν να σταθούν στο χώρο αυτό.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ενεργοποιηθεί και να κάνει αυτά που πρέπει. Αυτά που έχει υποσχεθεί, που έχει συμφωνήσει με τον νέο ανάδοχο και τα οποία έχει ανακοινώσει, αλλά έχουν μείνει στα λόγια. Οσο το δυνατόν πιο σύντομα πρέπει να γίνουν αυτά, ώστε η Καλαμάτα και τα χωριά να γλυτώσουν από τα σκουπίδια. Οσο συνεχίζεται η υφιστάμενη εφιαλτική κατάσταση, η ανησυχία και ο κίνδυνος θα είναι πραγματικοί.

Τα υπόλοιπα, όπως αυτά για την πυρασφάλεια του χώρου, δεν προέχουν.

Κλείνοντας, να καταθέσω ξανά την άποψή μου: Ο Δήμος Καλαμάτας θα είχε λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και δεν θα περίμενε καμία ΤΕΡΝΑ και κυβέρνηση και κανέναν Τατούλη, αν δεν είχε εγκαταλείψει τη ΜΟΛΑΚ. Με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί στη Μαραθόλακκα, η ΜΟΛΑΚ θα ήταν πολυτέλεια, υπόδειγμα για όλη τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 15:27