Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 20:04

“Πάμε στον Αδωνι για καφέ”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
“Πάμε στον Αδωνι για καφέ”

“Στασίδι” στα τηλεοπτικά παράθυρα από νωρίς το πρωί εξακολουθούν να έχουν πιάσει υπουργοί και λοιποί πολιτικοί παράγοντες συνεχίζοντας μία παράδοση πολλών ετών, που περισσότερο εξυπηρετεί επικοινωνιακούς σκοπούς παρά έχει ουσία.

Σε μία τέτοια παρουσία, ο “πρωταθλητής” αυτού του σπορ Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ειρωνευόμενος όλους όσοι εκ μέρους της εστίασης διαμαρτύρονται ότι έχουν φθάσει σε οριακό σημείο από το παρατεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις φωνές διαμαρτυρίας από τον κλάδο της εστίασης απάντησε: "Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ ο Αδωνις Γεωργιάδης ατομικά την παίρνω, την παραλαμβάνω εγώ την επιχείρηση. Διότι όταν ακούω άνθρωπο να μου λέει ότι έχει ένα κατάστημα εστίασης όπου δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και ετοιμάζεται το κράτος να του πληρώνει και τα πάγια έξοδα και μου λέει ότι θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο σε αυτή τη χώρα, τι να πούμε;".
Είναι επαρκή τα μέτρα στήριξης, που λαμβάνονται για τον κλάδο της εστίασης και για τους άλλους πληττόμενους κλάδους; Αυτό θα το δείξει η πορεία των πραγμάτων και το μέλλον, αλλά μέχρι τότε ειρωνείες και εξυπνακισμοί από χείλη υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών μόνο καλό δεν κάνουν στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση χιλιάδων επαγγελματιών.
Λιγότερα λόγια και τηλεοπτικά παράθυρα λοιπόν κ. υπουργέ και περισσότερη δουλειά. Και καλύτερη αντιμετώπιση των επαγγελματιών, οι οποίοι ζουν εδώ και χρόνια -όχι μόνο επί κορονοϊού, αλλά και επί μνημονίων- με την αγωνία της διάσωσης της επιχείρησής τους με την παράλληλη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Αν πάλι επιμένετε να παραλάβετε τα κλειδιά όλων των επιχειρήσεων εστίασης, που οι ιδιοκτήτες τους… γκρινιάζουν, τότε να δεσμευτείτε ότι θα τις διατηρήσετε ανοιχτές και μετά τη λήξη των μέτρων και τότε εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:05

NEWSLETTER