Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 11:30

Μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

“Βάλανε τη γραμμή για το Μιλάνο για να έρχονται οι Ιταλοί και τελικά πηγαίνουν μόνο οι Ελληνες”, έγραφε τις προάλλες κάποιος στο Facebook - αναφερόμενος φυσικά στην αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τον ιταλικό βορρά.

Η αλήθεια φυσικά δεν είναι ακριβώς αυτή, αφού μπορεί η πτήση λόγω των φθηνών τιμών να έχει προσελκύσει αρκετούς Μεσσήνιους, αλλά δεν είναι και λίγοι οι επιβάτες που ήδη φτάνουν ως τουρίστες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας προερχόμενοι από Ιταλία. Οταν αποβιβάζονται όμως στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, αναρωτιούνται πώς μπορούν να προσεγγίσουν την Καλαμάτα - και η μοναδική απάντηση είναι "με ταξί". 

Προφανώς η συγκεκριμένη πιάτσα είναι αρκετά δελεαστική για τους οδηγούς ταξί, αλλά είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί το ταξί να είναι το μοναδικό μέσο με το οποίο θα μεταβεί κανείς είτε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είτε στη Μεσσήνη...

Την ίδια ώρα, κάνοντας αντίστροφα το δρομολόγιο από την Καλαμάτα για το Μπέργκαμο, ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα από εκεί να ταξιδέψει 50 χλμ. περίπου από το αεροδρόμιο Orio al Serio της ιταλικής πόλης για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου με λεωφορείο που κοστίζει 9 ευρώ με επιστροφή. 

Κι αν κάποιος πει ότι τα μεγέθη και ο όγκος των μετακινούμενων είναι πολύ διαφορετικά, αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να... ακυρώσει την ανάγκη για τη δρομολόγηση λεωφορείου, το οποίο τις ώρες των αφίξεων και των αναχωρήσεων θα δίνει τη δυνατότητα εύκολης και φθηνής μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο. 

Φυσικά κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας, αφού κατά καιρούς έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις, αλλά κάθε φορά το πράγμα κάπου σκαλώνει. Το σημαντικό λοιπόν δεν είναι ποιος φορέας θα αναλάβει το δρομολόγιο (θα είναι το υπεραστικό ΚΤΕΛ, θα είναι το αστικό ΚΤΕΛ, θα είναι κάποια κοινοπραξία των οδηγών ταξί, διαδημοτική συγκοινωνία ή κάποιος άλλος;). Το θέμα είναι τώρα ότι πρόκειται για κάτι αναγκαίο - και αυτό συνομολογούν αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φορείς. 

 

 

Υ.Γ.: Φυσικά η πτήση από το Μιλάνο είναι απλώς ένα παράδειγμα, αφού η ανάγκη για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο αφορά τους επιβάτες όλων των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού που... πιάνουν Καλαμάτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Γρήγορες" σκέψεις... Τα παιδιά... και τα θαύματα »