Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 21:25

Η εικόνα του Αεροδρομίου μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας

Γράφτηκε από τον

Η εικόνα του Αεροδρομίου μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες η τουριστική σεζόν μέσω του Αεροδρομίου Καλαμάτας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη της Πελοποννήσου από και προς δεκάδες διεθνείς προορισμούς.
Οι επισκέπτες λοιπόν φτάνουν στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” με σκοπό να θαυμάσουν τις ομορφιές της Μεσσηνίας και της Νότιας Πελοποννήσου γενικότερα και με την ελπίδα να επιστρέψουν μετά από κάποιες μέρες στις πατρίδες τους και να μοιραστούν με τη σειρά τους τη θετική εμπειρία τους από την περιοχή.
Πέρα όμως από τις φυσικές ομορφιές και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών (διαμονή, εστίαση κ.ά.), μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας του κάθε επισκέπτη αποτελεί η εικόνα που συναντά στο Αεροδρόμιο από την πρώτη στιγμή που προσγειώνεται, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταβεί από εκεί στο κατάλυμα που θα διαμείνει.
Το ζήτημα της κατάστασης του αεροσταθμού και των συνοδών παροχών και δυνατοτήτων δεν μπορεί να περιμένει την παραχώρηση σε ιδιώτη, όταν αυτή γίνει.
Έχουμε αναφερθεί και κατά το παρελθόν στην εικόνα που συναντούν οι επισκέπτες και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται από διάφορους παράγοντες. Η πολυδιαφημισμένη παραχώρηση σε ιδιώτη καθυστερεί, αλλά μέχρι τότε θα έπρεπε κάθε χρόνο να εξασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες υποδοχής και διαχείρισης των επιβατών. Το ότι το Αεροδρόμιο λαμβάνει χαμηλό βαθμό στις κριτικές των επιβατών, παρά τις προσπάθειες του ελλιπούς προσωπικού και της διοίκησης, είναι η απόδειξη της αναγκαιότητας άμεσων παρεμβάσεων.