Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 21:52

Αναγκαία σύγκρουση για πολιτικό οξυγόνο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναγκαία σύγκρουση για πολιτικό οξυγόνο

 

Η υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για εκκαθάριση στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» έχει ανεβάσει στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση.

Ο προηγούμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος αντιλαμβάνονται ότι η εξέλιξη αυτή τους δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, γι’ αυτό και επιτίθενται με σφοδρότητα στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Το γάντι της αντιπαράθεσης σήκωσε βέβαια ο περιφερειάρχης απαντώντας επίσης σε υψηλούς τόνους. Όλα δείχνουν ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί και θα αναζωπυρώνεται με κάθε αφορμή. Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για ήπιους τόνους και κλίμα συναίνεσης. Η διαδικασία εκκαθάρισης στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» είναι κίνηση χωρίς επιστροφή.

Ο Παναγιώτης Νίκας έχει κάνει την επιλογή να μην συμβιβαστεί στο παρασκήνιο με Τατούλη και δευτερευόντως με Καμπόσο για τα πεπραγμένα τους στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» και να τους πάει… κάτω-κάτω. Θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στη συνέχεια δεν αφήνουν περιθώρια πολιτικής ζωής για τους προηγούμενους διαχειριστές. Με εκκρεμή μια τέτοια υπόθεση δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου για κανέναν από τους δύο. Τατούλης και Καμπόσος είναι σε θέση άμυνας, γιατί γνωρίζουν ότι έχουν μπλέξει πολύ άσχημα. Αντιλαμβάνονται ότι το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται διαρκώς απολογούμενοι για τα πεπραγμένα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Καλούνται να δώσουν αγώνα πολιτικής επιβίωσης αλλά και υπεράσπισης της υστεροφημίας τους.

Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα θα ανέχονται τον πρόεδρό τους να κάνει πόλεμο με τον περιφερειάρχη. Είναι προφανές ότι αν συνεχιστεί η αντιπαράθεση θα κληθούν να διαλέξουν στρατόπεδο και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιος θα δει την έξοδο. Δεν χωρά αμφιβολία ότι δημιουργείται ένα απολύτως συγκρουσιακό κλίμα, το οποίο θα διαρκέσει για όλα τα επόμενα χρόνια. Αν και κουραστικά αντιπαραγωγικό, θεωρούμε ότι είναι το λογικό τίμημα μιας περιόδου που ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματική. Δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά η περίοδος Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κουκούλωμα, οι χαμηλοί τόνοι και η συναίνεση μπορεί για κάποιους να ήταν επιθυμητά, για να πάμε μπροστά, αλλά θα νομιμοποιούσαν μια τραγική περίοδο για την Πελοπόννησο. Είναι ωραίο να ασχοληθεί κάποιος μόνο με τα έργα και τις απορροφήσεις κάνοντας πολιτική διαχείριση του μέλλοντος, αλλά έτσι δεν θα έμπαινε το αναγκαίο οξυγόνο στην τοπική πολιτική ζωή. Η σύγκρουση μερικές φορές είναι αναγκαία και τελικώς λυτρωτική.

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER