Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 19:28

Καλή Ανάσταση στη …λογική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλή Ανάσταση στη …λογική

Το εορταστικό κλίμα των ημερών δεν προσφέρεται για γκρίνια και κριτική. Υπάρχει ανάγκη για ανάδειξη της αισιόδοξης πλευράς, να προσπαθήσουμε δηλαδή όλοι να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Η άνοιξη και η προσδοκία του καλοκαιριού μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και η αισιοδοξία θα κυριαρχήσει της σημερινής αβεβαιότητας.

 

 

Όλα, λοιπόν, θα πάνε καλά, στις 24 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία με Ευρωπαίους και ΔΝΤ, η οποία θα είναι έτσι ακριβώς όπως την επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση. Θα πάρουμε τα λεφτά των δόσεων, για να καλύψουμε τις τρύπες στον προϋπολογισμό, χωρίς να ληφθεί κανένα υφεσιακό μέτρο. Οι τράπεζες από την άλλη πλευρά θα πάρουν από την ΕΚΤ τόσα λεφτά ώστε να χρηματοδοτούν όλες τις επιχειρηματικές δράσεις, ενώ στα σπίτια θα αρχίσουν να χτυπούν ξανά τα τηλέφωνα το μεσημέρι με προσφορές σε κάρτες και διακοποδάνεια.

 

Το χρέος θα διαγραφεί, μετά από τον έλεγχο που θα του κάνει η επιτροπή της Ζωής, ενώ θα πάρουμε και καμιά 300 δις που μας οφείλει η Γερμανία από τον Βʼ παγκόσμιο πόλεμο και την κατοχή. Τούτων δοθέντων, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα παλιά δάνεια  δεν πειράζει, θα παίρνουν νέα και θα τα αναχρηματοδοτούν, ενώ όσοι δεν θέλουν να μπουν ξανά στο μαγγανοπήγαδο του καπιταλισμού θα μπορούν να τα «ελέγχουν και να τα διαγράφουν»!

 

Οι Αμερικάνοι θα ξεκινήσουν να βγάζουν τα πετρέλαια στο Αιγαίο, το οποίο θα μετατραπεί σε λίμνη ασφαλείας, μιας και αυτό θα φυλάσσεται από τον 6ο στόλο αλλά και 3 αεροπλανοφόρα. Έτσι μπορεί να παίρνουμε μόνο το 30% από τα πετρέλαια αλλά δεν θα έχουμε ανάγκη από εξοπλισμούς, γλιτώνοντας από ένα δυσβάστακτο κόστος. Επειδή όμως θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και για λόγους γεωπολιτικών ισορροπιών, θα εκσυγχρονίζουμε όποιο σαπάκι μας δίνουν οι Αμερικάνοι, ενώ θα κρατούμε το ηθικό του στρατού σε υψηλό επίπεδο με παρελάσεις και συμμετοχή σε κάθε είδους εορταστική εκδήλωση. Την ώρα που οι Αμερικάνοι θα οργώνουν το Αιγαίο, οι Ρώσοι, με επικεφαλής την ηγέτη του ΠΑΟΚ, θα σκάβουν τη Βόρεια Ελλάδα για να περάσουν οι αγωγοί του φυσικού αερίου. Τα φημισμένα ρώσικα μπαλέτα θα δίνουν παραστάσεις, για την αναπτέρωση του ηθικού αγροτών και εργατών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν νύχτες μαγικές και ονειρεμένες.

 

Τα μεγάλα έργα θα εκτελούνται με αυτεπιστασία της ΜΟΜΑ. Επειδή όμως δεν μπορεί να τα προλάβει όλα,  οι μικροί και μεσαίοι εργολήπτες θα βάζουν τα γυαλιά στους διαπλεκόμενους νταβατζήδες. Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα απορροφούνται με ταχύτητα, ενώ τα έργα που θα κατασκευάζονται με  αυτή τη μέθοδο θα είναι πραγματικά πρωτοποριακά και θα φαίνονται μόνο μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση.

 

Η αγροτική παραγωγή, σε περιοχές όπως η Μεσσηνία,  θα απογειωθεί. Το μαύρο χρυσάφι, η Κορινθιακή σταφίδα, θα πλημμυρίσει το λιμάνι της Καλαμάτας και τα καράβια θα τη μεταφέρουν, όπως παλιά, στις αγορές του κόσμου. Το ευλογημένο προϊόν, το λάδι, θα πωλείται στην τεράστια αγορά της Κίνας σε τιμές διπλάσιες από τις σημερινές. Οι μετανάστες θα βρουν θαλπωρή στα φιλόξενα σπίτια των χωριών του νομού και θα φροντίζουν ηλικιωμένους και περιουσίες, ενώ εμείς θα ασχολούμαστε με υψηλή πολιτική, δίνοντας τα φώτα μας στον κόσμο.

 

Είναι φανερό ότι έχουμε βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Μας λείπουν μερικές μόνο λεπτομέρειες για το πώς θα πετύχουμε την απόλυτη ευτυχία αλλά δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε και να αγχωνόμαστε. Δεν υποχωρούμε και δεν εκβιαζόμαστε. Ξέρουμε τι θέλουμε και θα το πετύχουμε είτε το θέλουν είτε όχι. Δεν θα τους περάσει. Γλυκοχαράζει η αισιοδοξία.

Καλή Ανάσταση… στη λογική!

 

  

panagopg@gmail.com

 

 


NEWSLETTER