Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:52

Ανεκτίμητη η προσφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ανεκτίμητη η προσφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη

Η προσφορά του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι απλώς ανεκτίμητη, καθώς ως πρόεδρος της Aegean δημιούργησε σταθμό της εταιρείας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ παράλληλα ήταν ο εμπνευστής και ένας από τους βασικούς χορηγούς του Διεθνούς Τουρνουά Γκολφ «Aegean Airlines Pro-Am», που διεξάγεται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

Σε αντίθεση με τους γραφειοκράτες και με πολλούς πολιτικούς, ο Θ. Βασιλάκης πίστεψε στο όραμα του φίλου του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου για τη Μεσσηνία και το στήριξε έμπρακτα, ρισκάροντας χρόνο και κυρίως χρήματα.

Ουσιαστικά, ο αείμνηστος δημιουργός και πρόεδρος της Aegean, εγκαθιστώντας σταθμό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έβαλε τη Μεσσηνία για πρώτη φορά στον τουριστικό χάρτη - καθώς τα προηγούμενα χρόνια η κρατική Ολυμπιακή το μόνο που κατάφερνε ήταν να σπαταλά ανούσια τα χρήματα των φορολογούμενων. Επίσης ο Θ. Βασιλάκης χρηματοδότησε το Διεθνές Τουρνουά Γκολφ «Aegean Airlines Pro-Am» γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι δεν αρκεί να είσαι «ευλογημένος τόπος» για να προσελκύσεις επισκέπτες μεγάλου εισοδήματος.

Σε μια κανονική χώρα, η προσφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη θα είχε εκτιμηθεί από την τοπική κοινωνία και θα του είχαν αποδοθεί οι αρμόζουσες τιμές. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, και όχι μόνο στη Μεσσηνία, η επιχειρηματικότητα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διωγμόν, καθώς οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ακόμα ότι μόνο το κράτος και η αυτοδιοίκηση εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Ομως ο Θ. Βασιλάκης, δημιουργώντας από το μηδέν την Aegean, απέδειξε έμπρακτα μέσα σε λίγα χρόνια ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία όσα της στερούσε η κρατική Ολυμπιακή. Απέδειξε επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη δημιουργώντας πραγματικό πλούτο και θέσεις εργασίας, που για πολλούς λόγους το κράτος και η αυτοδιοίκηση είναι ανίκανοι να τα δημιουργήσουν.

Παρ' όλα αυτά στη βαλκανική Ελλάδα οι πολιτικοί, αντί να παραδώσουν τα κλειδιά της οικονομίας στον ιδιωτικό τομέα και να κρατήσουν έναν επιτελικό-ελεγκτικό ρόλο για το κράτος, συνεχίζουν να παριστάνουν τους επιχειρηματίες με τα λεφτά των φορολογούμενων... διώχνοντας ολοένα και περισσότερους νέους επιστήμονες σε χώρες όπου ο επιχειρηματίας δεν θεωρείται κακοποιός.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:02

NEWSLETTER