Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 14:15

Τα σαραντάμερα της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Τα σαραντάμερα της Ναυαρίνου

Η Καλαμάτα "σηκώνει" άραγε δύο εμπορικά κέντρα ή ένα ενοποιημένο από την παραλιακή ζώνη έως την Κεντρική Αγορά; Ή μήπως πρέπει να συμβιβαστεί με το υπάρχον και με τα... σαραντάμερα της Ναυαρίνου;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις γίνεται απλή εάν γνωρίζουμε τον αριθμό των καταναλωτών που καλούνται να εξυπηρετήσουν τα καταστήματα - ο οποίος με τη σειρά του εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις που θα λάβουν οι δημοτικές αρχές για το μέλλον της πόλης. Αν δηλαδή τα καταστήματα εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες του φθίνοντα πληθυσμού της Μεσσηνίας και των εκδρομέων του Αυγούστου, το υπάρχον εμπορικό κέντρο της πόλης θα συρρικνωθεί σταδιακά και η Ναυαρίνου θα συνεχίσει να έχει επισκέπτες μόνο το γνωστό σαραντάμερο. Αντιθέτως, το εμπορικό κέντρο θα μεγαλώσει μόνο αν το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" μετατραπεί σταδιακά σε πύλη της Πελοποννήσου, για εκατομμύρια επισκέπτες που θα χρησιμοποιούν την Καλαμάτα ως αφετηρία για τις εκδρομές τους στην περιφέρεια.

Για να γίνει όμως η Καλαμάτα προορισμός – αφετηρία θα πρέπει να μετεξελιχθεί από βαλκανική σε ευρωπαϊκή πόλη, και η νοοτροπία των κατοίκων της από μισοχωριάτικη σε αστική. Η μετεξέλιξη αυτή ούτε εύκολη είναι ούτε σίγουρη, καθώς τα κατεστημένα συμφέροντα προτιμούν να είναι "φτωχά αλλά... πρώτα στο χωριό, παρά πλούσια και δεύτερα στην πόλη".

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις που καθημερινά λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας αφορούν όχι μόνο την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και το μέλλον της πόλης. Για παράδειγμα: Η δωρεάν στάθμευση των επισκεπτών στην οδό Ναυαρίνου επιδοτεί αφενός τη σαραντάμερη λειτουργία των καταστημάτων (μετακυλίοντας φυσικά το κόστος στους κατοίκους) και αφετέρου διατηρεί και επιτείνει τον βαλκανικό χαρακτήρα της πόλης, πριμοδοτώντας τη μετακίνηση με το ιδιωτικό αυτοκίνητο σε βάρος της δημόσιας συγκοινωνίας. Υπάρχουν αιρετοί αποφασισμένοι να επεκτείνουν την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλιακή ζώνη, ώστε να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό προφίλ της Καλαμάτας; Αυτοί θα σας απαντήσουν, όχι εγώ.

Εγώ απλώς θα κλείσω επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι ιδιωτικό αυτοκίνητο και δημόσια συγκοινωνία σε μια πόλη του μεγέθους της Καλαμάτας δεν μπορούν να κυριαρχούν ταυτόχρονα. Και το ευρωπαϊκό μέλλον της πόλης θα κριθεί από τις πολιτικές αποφάσεις για τον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου, με ενεργή προώθηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και των πεζών μετακινήσεων.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 


NEWSLETTER