Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 22:44

Η δημιουργική γραφή στο 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας 

Η δημιουργική γραφή στο 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας 

Ημερίδα με θέμα τη δημιουργική γραφή ως μέσο ψυχαγωγίας και έκφρασης στην τάξη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, από την 6η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο της Σχολικής Συμβούλου Θεοφανίας Σιούτη, για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Ομιλήτρια ήταν η Ιωάννα Μπουλντούμη, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η χαρά μου να μοιράζομαι την αγάπη μου για τη δημιουργική γραφή και τη λογοτεχνία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν βρίσκομαι

σε τόσο ωραίες πόλεις και κοντά σε τόσο άξιους επαγγελματίες της 

εκπαίδευσης. Ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις και εμπειρίες και αποδείξαμε στην πράξη ότι η δημιουργική γραφή μπορεί όντως να γίνει εργαλείο έκφρασης και ψυχαγωγίας εντός -και γιατί όχι- και εκτός τάξης».

Από την πλευρά της η Θεφανία Σιούτη τόνισε: «Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο είναι μια προσπάθεια να ξυπνήσουμε στο παιδί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, να δώσουμε τροφή στα όνειρα και τη φαντασία του, να το βοηθήσουμε να σκέφτεται και να αποτυπώνει τη σκέψη του χωρίς φόβο και άγχος. Μόνιμος στόχος του δασκάλου είναι να καταστήσει το μαθητή υπεύθυνο για το λόγο που παράγει, ώστε να τον αξιολογεί και να τον διορθώνει μόνος του, κάνοντάς τον όσο μπορεί αποτελεσματικότερο για τον σκοπό για τον οποίο τον παρήγαγε. Η σχολική τάξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί το παιδί στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα το βοηθήσουν να εκφράσει τον εσωτερικό του κόσμο και να δημιουργήσει κάτι δικό του. Μέσα από την επιμορφωτική αυτή δράση θα απαντηθούν ερωτήματα και θα αναδειχθούν προτάσεις για το πώς θα ενισχύσουμε τις συγγραφικές αναζητήσεις των μαθητών μας».

Κ.Μπ.