Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 22:51

Παρεμβάσεις για να παραμείνει ζωντανός ο Ταΰγετος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παρεμβάσεις για να παραμείνει ζωντανός ο Ταΰγετος

Αρκετές είναι οι τουριστικές μονάδες που ξεκινούν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία αυξάνοντας από τη μία τις διαθέσιμες κλίνες στην ευρύτερη περιοχή και από την άλλη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, έστω και εποχικά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα όμως, αυτό του ξενοδοχείου “Δένθις” στην Αρτεμισία, αναδεικνύει μία διαφορετική τουριστική διάσταση της Μεσσηνίας. Επιχειρεί να συστήσει τον Ταΰγετο ως έναν άγνωστο σε πολλούς, αλλά πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας. Έτσι η νέα αυτή τουριστική επένδυση, που εγκαινιάστηκε προ ημερών, βάζει τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου με την παρθένα ομορφιά του στον τουριστικό χάρτη.
Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καθώς για να μπορέσεις να φτάσεις ως εκεί προκειμένου να μείνεις σε ένα από τα καταλύματα της περιοχής ή να φας σε κάποια από τις ελκυστικές ταβέρνες που υπάρχουν, θα πρέπει να περάσεις από έναν δρόμο γεμάτο παγίδες. Πρόβλημα, που φυσικά αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πρέπει καθημερινά να υφίστανται αυτή τη δοκιμασία.
Προφανώς και τα περιθώρια για παρεμβάσεις δεν είναι μεγάλα λόγω του αναγλύφου, αλλά τόσο η διάθεση των κατοίκων να συνεχίσουν να διατηρούν ζωντανά τα χωριά τους όσο και η προοπτική μετατροπής του βουνού σε προορισμό με ήπια δραστηριότητα, αποτελούν μία πρόκληση, την οποία θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας να αντιμετωπίσουν, ώστε ο Ταΰγετος να αποκτήσει ακόμα περισσότερη ζωή, πάντα με σεβασμό στο ιδιαίτερου κάλλους φυσικό περιβάλλον.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 22:51

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER