Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 11:28

Οι αντιδήμαρχοι με τις μαύρες μπλούζες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Η παρουσία των τριών αντιδημάρχων Τριφυλίας στα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Κυπαρισσία σηματοδοτεί το τέλος της παντοδυναμίας των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τον “παλιό  καλό καιρό” οι τρεις αντιδήμαρχοι θα είχαν διαγραφεί επειδή... πέρασαν έξω από τα γραφεία αντίπαλου κόμματος. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία -αν και είναι κυβερνών κόμμα- είναι ανίσχυρη και δεν μπορεί να διαγράψει όσους ψαρεύουν... μαύρες μπλούζες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Για την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι περιττή κάθε συζήτηση πέρα από την ανάγνωση των “πράσινων” μονοψήφιων δημοσκοπικών ποσοστών. Με απλά λόγια: Οι μεγάλοι μονομάχοι των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν γονατίσει και οι εκλογές του 2014 για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα γίνουν σε ένα νέο και παράλληλα αχαρτογράφητο πολιτικό τοπίο. Το μόνο που απομένει να μάθουμε, είναι ποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα αναμετρηθούν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εννοείται βεβαίως ότι οι εξελίξεις στην οικονομία  θα καθορίσουν τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν η Ελλάδα... χρεοκοπήσει, κάθε συζήτηση για τις εκλογές του 2014 είναι τουλάχιστον ανόητη καθώς δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε για το... χαρτί των ψηφοδελτίων. Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία “μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει” και ότι οι εκλογές του 2014 θα γίνουν σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.
 Ετσι και αλλιώς αν διαψευστούν οι... επιθυμίες μας και χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δεν θα υφίσταται ζήτημα πολιτικής αναμέτρησης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλεγούν οι αρεστοί των.... συμμοριών που θα διαδεχθούν τα πολιτικά κόμματα και οι οποίες θα κυβερνήσουν την Ελλάδα όπως κυβερνούν οι ολιγάρχες τις χώρες του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού. Σε μια τέτοια ακραία περίπτωση, όπως η χρεοκοπία της Ελλάδας, οι περισσότεροι από τους νυν τοπικούς άρχοντες θα ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Τριφυλίας και θα φωτογραφίζονται στα εγκαίνια των γραφείων των ληστοσυμμοριών. Σε κάθε περίπτωση θα παριστάνουν τις αθώες περιστερές και τις ανέγγιχτες παρθένες που δεν θα ξέρουν τίποτα για τα εγκλήματα του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους. Αρκεί κάποιος να διαβάσει δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και  του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για να αντιληφθεί πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση χρεοκοπίας όλοι οι τοπικοί άρχοντες. Οι κ. Τατούλης και Νίκας κατηγορούν για τα πάντα όλους τους άλλους  προκειμένου να ξεχάσει η κοινή γνώμη ότι υπηρέτησαν αγόγγυστα τουλάχιστον 20 χρόνια το κατεστημένο διεφθαρμένο καθεστώς. Κατηγορούν τους πάντες για να ξεχάσει η κοινή γνώμη ότι επί 20 χρόνια είναι συνοδοιπόροι των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Χθες συνεργάστηκαν με το ΛΑΟΣ που δεν ήταν τίποτα άλλο από προπομπός της Χρυσής Αυγής. Αύριο ακολουθώντας τους τρεις αντιδημάρχους Τριφυλίας πιθανόν δεν θα διστάσουν να συνεργαστούν με τη Χρυσή Αυγή. Μεθαύριο θα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τις... συμμορίες. 
Την τακτική των κ. Τατούλη και Νίκα θα ακολουθήσουν οι νυν τοπικοί άρχοντες και σε περίπτωση που δεν χρεοκοπήσει η χώρα. Προκειμένου να επανεκλεγούν θα συνεργαστούν και με το... διάβολο. Παράλληλα είναι έτοιμοι να αποκηρύξουν τα κόμματα και την πολιτική που τους ανέδειξαν άρχοντες. Ετσι θα δούμε αντιδημάρχους που στις προηγούμενες εκλογές παρακαλούσαν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για να είναι υποψήφιοι, να δηλώνουν πλέον ανεξάρτητοι και να κατακεραυνώνουν το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Θα δούμε δημοτικούς συμβούλους που παρακαλούσαν τους βουλευτές για να μπουν στην λίστα σταυροδοσίας, να παριστάνουν τους ακηδεμόνευτους και να βρίζουν στα καφενεία τους πατέρες του έθνους. Σε κάθε περίπτωση όλοι αυτοί θα ενταχθούν με μεγάλη ευχαρίστηση στις τάξεις των νέων αυτοδιοικητικών δυνάμεων που θα αναδείξει η οικονομική κρίση. Οι “πράσινοι” θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι “γαλάζιοι” στις παρατάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Ανεξάρτητα από το αν θα τα καταφέρουν ή όχι, θα ήταν λάθος να προϋπολογίσω από τώρα το βαθμό διείσδυσης των νυν αρχόντων στις νέες μεγάλες παρατάξεις. Λάθος θα κάνει επίσης όποιος επιχειρήσει να ζωγραφίσει με κομματικά χρώματα τον επόμενο αυτοδιοικητικό χάρτη. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κατάσταση στην οικονομία και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μόνο μια πρόβλεψη μπορεί να γίνει με απόλυτη ακρίβεια καθώς στα επόμενα δύο χρόνια είναι αδύνατον να βγουν ισχυρές τοπικές υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Η επόμενη μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης αν δεν είναι χειρότερη από τη σημερινή θα είναι εξίσου... χάλια. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η φορεσιά πολλών αντιδημάρχων. Θα φορούν και φανερά... μαύρη μπλούζα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 17:33

NEWSLETTER