Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 11:32

Τέλος στην ατιμωρησία και την κοροϊδία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάζοντας χθες εφημερίδες και πόρταλ φτιαχνόσουν, τρελαινόσουν. Ενιωθες ότι οι πολιτικοί μας, -αυτοί που έχουν ταχθεί να μας σώσουν- ή δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία ή εξακολουθούν να μας δουλεύουν. Τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για σκάνδαλα, για παρανομίες από πολιτικά πρόσωπα κυριαρχούσαν. Και όλοι ζητούσαν να χυθεί άπλετο φως. Μεϊμαράκης - Λιάπης - Βουλγαράκης κατονομάζονταν για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ!!! Ολα αυτά την ώρα που ετοιμάζονται νέα σκληρά μέτρα με καινούργιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ δεν έχουν αποκλειστεί οι απολύσεις και η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ.

Εύστοχα σχολίασε ο Μάρκος Μπόλαρης του ΠΑΣΟΚ: "Υπάρχει άραγε βουλευτής που θα δεχθεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά θα αρνηθεί τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους 3 πρώην υπουργούς της Ν.Δ.;". Ο κόσμος, όμως, θυμάται το κουκούλωμα σκανδάλων, -Βατοπεδίου, Siemens-, από τα κόμματα εξουσίας, με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, για να παραγραφούν οι ευθύνες και τα αδικήματα.

Χθες σε αναφορά του νέου βιβλίου του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος διατελώντας μόλις μια μέρα πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε και διόρισε την κόρη του-, ο ίδιος "κάρφωνε" "ευαίσθητο" υπουργό -της παράταξής του προφανώς- που το 2009 «διόριζε μονίμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη "αξιοκρατία", οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό "αξιοκρατικό" χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του "αδιάφθορου" υπουργού». Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα, ο ίδιος πολιτικός διόρισε το 2012 15 και περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή «με τα αυτά προσόντα καταγωγής».

Και πάνω που τρελαίνεσαι από τις αποκαλύψεις Πολύδωρα, έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να σε κάνει "τούρμπο". Υποστήριξε πως «το ζητούμενο είναι ότι χρειάζονται πολιτικοί που θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας με βάση τα νέα δεδομένα, ότι η Ελλάδα σώθηκε πλέον, για να μπορέσουμε να ανασχηματίσουμε το πολιτικό σκηνικό σε μία νέα βάση. Και η νέα βάση είναι η νέα οικονομία, η νέα πολιτική, το νέο ήθος, η νέα λειτουργία της πολιτικής και οι νέοι άνθρωποι. Δεν έχουμε ανάγκη από νέα κόμματα». Τα νέα κόμματα τον απασχολούν.

Νέα βάση, νέα πολιτική, νέο ήθος με ποιους; Με κείνους που μας παραμύθιαζαν, που υπόσχονταν πως υπάρχουν λεφτά κι έφεραν τα μνημόνια και την τρόικα; Εκείνους που είχαν τόση δουλειά και ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν, χωρίς να ξέρουν τι λέει; Ναι, χρειάζονται όλα αυτά που λέει ο κ . Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν μπορούν να τα κάνουν οι παλιοί, οι ανυπόληπτοι, οι ανεύθυνοι πολιτικοί. Δε γίνεται να σε σώσουν, εκείνοι που σε έριξαν στο γκρεμό. Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς νέο ήθος, απ’ αυτούς που δίδαξαν την ανηθικότητα και ανέβασαν στην κορυφή τη διαφθορά;

Κάτι τέτοια ακούει ο κόσμος και εξοργίζεται. Και όταν βλέπει να μην πιάνουν τόπο οι θυσίες του και να του ζητούν να υπομείνει νέα εξοντωτικά μέτρα, είναι έτοιμος να εξεγερθεί. 

Αλλος βουλευτής ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη, άλλος την άρση της βουλευτικής ασυλίας των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε παρανομίες, ενώ ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταλεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα. 

Ο κόσμος περιμένει άμεσα έργα, πράξεις, να εφαρμοστούν οι νόμοι. Να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία και στην κοροϊδία. Γιατί ξέρει ότι δεν είναι μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος ο διεφθαρμένος πολιτικός της μεταπολίτευσης.