Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 16:43

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της έκτισης της ποινής

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της έκτισης της ποινής

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για διακοπή της ποινής του. 

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτιών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή της ποινής του υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρόταση της υπογραμμίζοντας πως στην περίπτωση του πολυισοβίτη «υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση». «Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας.


NEWSLETTER