Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 23:18

Αναίμακτη στεφανιογραφία με νέο αξονικό τομογράφο στην "Ευρωιατρική" (βίντεο)

Αναίμακτη στεφανιογραφία με νέο αξονικό τομογράφο στην "Ευρωιατρική" (βίντεο)

Με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια, παθήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, ασχολήθηκε η ιατρική εκδήλωση που οργάνωσε χθες στο "Elite City Resort" η Ευρωιατρική - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας.

Μέσα από την εσπερίδα που έγινε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, οι ομιλητές ανέδειξαν το πώς η υψηλή τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Και η Ευρωιατρική έχει επενδύσει στο Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου της Καλαμάτας, Θόδωρος Καρούτζος

Ο Στέλιος Μανωλακάκης ακτινοδιαγνώστης, επιστημονικά υπεύθυνος Ευρωιατρικής - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας, μίλησε ειδικότερα για την εγκατάσταση στην Καλαμάτα ενός υπερσύγχρονου νέου αξονικού τομογράφου 64 τομών, ο οποίος «έχει την ικανότητα να διαχειριστεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια καρδιολογικά θέματα και να εκτελέσει ταχύτατα εξαιρετικής λεπτομέρειας αγγειογραφίες σε όλα τα αγγεία του σώματος. Εκτός από αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει τις ήδη γνωστές εξετάσεις που κάνουμε με τον αξονικό τομογράφο, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και σε εξαιρετικά μικρότερους χρόνους για τον ασθενή, μειώνοντας την ταλαιπωρία και το άγχος του». Συμπληρωματικά ο Θ. Καρούτζος επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος πολυτομικός αξονικός τομογράφος «δίνει τη δυνατότητα για πρωτοποριακές ιατρικές εξετάσεις όπως για παράδειγμα αναίμακτη στεφανιογραφία ή αξονική κολονοσκόπηση». 

 

ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΘΕ 2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ 

Ο Νικόλας Λιάσης, ακτινολόγος - αγγειολόγος, επιστημονικός διευθυντής Ευρωιατρικής ανέφερε σε δηλώσεις του ότι επέλεξαν τα θέματα αυτά γιατί πέρα από επίκαιρα αποτελούν «τη μέγιστη απειλή για την ανθρώπινη ζωή στη σημερινή εποχή. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, 5 εκατ. άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από εγκεφαλικά επεισόδια». Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μέχρι «το 2030 θα πεθάνουν 25 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο από καρδιαγγειακά - εγκεφαλικά επεισόδια». Οσον αφορά τα στοιχεία για την Ελλάδα «σχεδόν κάθε 1 - 2 δευτερόλεπτα έχουμε στην Ελλάδα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το 1/3 από αυτά δυστυχώς είναι θανατηφόρο, και στο 1/3 παραμένει μια μεγάλη αναπηρία». Κι επειδή ως γνωστόν η διάγνωση είναι η μισή θεραπεία «η δική μας αποστολή και η αποστολή της Ευρωιατρικής της Καλαμάτας είναι να έχουμε μια αξιόπιστη πρώιμη διάγνωση, και εμείς έχουμε πλέον τα εργαλεία», είπε και πρόσθεσε πως «στην Ευρωιατρική εδώ έχει εγκατασταθεί ένας σύγχρονος αξονικός τομογράφος ο οποίος μπορεί να κάνει πρώιμη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου σε πολύ αρχικά επίπεδα».  

Τελειώνοντας ο κ. Λιάσης αναφέρθηκε και στην κοινωνική προσφορά σε όλα τα Κέντρα της Ευρωιατρικής και στη συνεργασία τους με τα κοινωνικά ιατρεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αλλά και στην Καλαμάτα «και σε οποιαδήποτε πόλη που δραστηριοποιούμαστε, έχουμε ειδικές κατηγορίες για ανθρώπους άπορους και ανασφάλιστους για να βοηθήσουμε». 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ομιλητές στη χθεσινή εσπερίδα ήταν οι: Κωνσταντίνος Βέμμος παθολόγος, πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών. Κωνσταντίνος Σπέγγος αν. καθηγητής Νευρολογίας Α' Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Νίκος Λιάσης ακτινολόγος - αγγειολόγος, επιστημονικός διευθυντής Ευρωιατρικής - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας. Γιάννης Μούντανος ακτινοδιαγνώστης, επιστημονικά υπεύθυνος Ευρωιατρικής - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας. Στέλιος Μανωλακάκης ακτινοδιαγνώστης, επιστημονικά υπεύθυνος Ευρωιατρικής - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας. Περικλής Κλουφέτος επεμβατικός καρδιολόγος, επιμελητής Α' Κλινικής Γ.Ν.Κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης ακτινοδιαγνώστης - καρδιοακτινολόγος. Γεωργία-Κατερίνα Μπουζαλά βιοπαθολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη Ευρωιατρικής - Πρότυπο Διαγνωστικό Μεσσηνίας. 

 

Ν.Κ.