Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 14:31

Πρόταση Δριμή - Παρασκευόπουλου για την αγροτική οδοποιία στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Πρόταση Δριμή - Παρασκευόπουλου για την αγροτική οδοποιία στην Τριφυλία

 

Να αποσυρθεί η πρόταση της δημοτικής αρχής για την αγροτική οδοποιία και να διαμορφωθεί μια νέα πρόταση έργου για όλο το δήμο, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Α. Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας).

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 150 εκ. ευρώ, άνοιξε στις 24 Ιουλίου και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Από τους 325 δήμους της χώρας οι δικαιούχοι δήμοι είναι περίπου 200 (αφαιρούμε αστικούς Δήμους Αττικής, Θεσσαλονίκης και μικρά νησιά με μικρή αγροτική οδοποιία). Κάθε δικαιούχος επιτρέπεται να υποβάλει μια αίτηση, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι κάθε δήμος να πάρει ένα έργο. 

Η δημοτική αρχή “μόνο εμείς μπορούμε” τα θαλάσσωσε. 3 μήνες μετά την πρόσκληση είναι ανέτοιμη και πρόχειρη. Εφερε χωρίς διάλογο και με διαδικασία fast track το θέμα “Ασφαλτόστρωση Αγροτικών οδών Δήμου Τριφυλίας” στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς πλήρη εισήγηση (το συνηθίζει, βέβαια), χωρίς ωριμότητα μελετών και αδειοδοτήσεις, χωρίς αξιοποίηση υπαρχουσών μελετών, χωρίς να γνωρίζει το αγροτικό δίκτυο του δήμου, χωρίς διαβούλευση με τις Κοινότητες. Και το χειρότερο:  Από την πρότασή της αποκλείεται ο μισός σε έκταση Δήμος Τριφυλίας.

Καλείται η διοίκηση του δήμου να απαντήσει στους δημότες και στα Κοινοτικά Συμβούλια: Γιατί αποκλείστηκαν οι τρεις από τις έξι Δημοτικές Ενότητες; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες Αετού και Αυλώνος; Ποιος φωστήρας εγκέφαλος αποφάσισε τον αποκλεισμό του μισού δήμου και την ιεράρχηση των έργων; Με ποια κριτήρια; Διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις και οφείλουν να απαντήσουν.

Τόσο ως δημοτική παράταξη αλλά και ο δημοτικός μας σύμβουλος, από τους ελάχιστους κατ’ επάγγελμα αγρότες του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας), θέτουμε συνεχώς το θέμα των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία για όλο το δήμο, για όλες τις δημοτικές ενότητες, για την εξυπηρέτηση των καλλιεργειών και των αγροκτηνοτρόφων του δήμου. Ο αγροτικός χώρος είναι παραγωγή, περιβαλλοντικός πλούτος και αναπτυξιακός πόρος.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής πρέπει να αποσυρθεί. Είναι απαράδεκτη και αυθαίρετη, αδικεί, τεμαχίζει και δυναμιτίζει το δήμο.

Επιβάλλεται να διαμορφωθεί μια νέα πρόταση έργου για όλο το δήμο, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Με κριτήρια, κατά τη γνώμη μας, την έκταση κάθε Δ.Ε., το μήκος και την κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου κάθε Δ.Ε. Να υπάρξει άμεσα διαβούλευση με τα Κοινοτικά Συμβούλια και τους προέδρους των Κοινοτήτων καθώς και επεξεργασία και εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας, που οφείλει να έχει γνώση και άποψη για το θέμα. Η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει με διαδικασίες κατεπείγοντος για τη συντόμευση των χρόνων.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι και παράταξη αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία σ’ αυτή την κατεύθυνση”.


NEWSLETTER